Hívjon minket: +36-20/221-3696
3100 Salgótarján, Medvesi u. 9. Térkép:
E-mail címünk: medveshotel2015@gmail.com

For english version click HERE!

Szállodai bejelentkezés (check-in) menete a járvány ideje alatt

Tisztelt Vendégeink!

2020. május 4-én enyhítés történt a kijárási korlátozában, így a szállodák ismét fogadhatnak vendégeket. Ez viszont azt is jelenti, hogy be kell tartani bizonyos előírásokat, hogy a járványt legyőzzük,  és terjedését megakadályozzuk.

Magyarország Kormányának javaslatai, rendelkezesei alapján a Magyar Turisztikai Ügynökség a jelentős vendégforgalmú szálláshelyek, vendéglátóipari egységek, attrakciók es szolgáltatók újranyitásához kapcsolódóan, az üzemeltetés során fontosnak tartott szempontokat összefoglalta.

Módosult a szálláshelyi check-in – online módra szükséges váltani, hogy a fizikai kontaktusok számát minimalizáshassuk (pl. tollak kézről kézre adása, stb.). 

Az általános check-in alkalmával szükséges adatok megadását tehát visszavonásig online bejelentő űrlap formájában kérjük!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy az űrlap kitöltése a szállás elfoglalásához elengedhetetlen és kötelező! 

A csoport minden tagjára vonatkozóan kitölteni szükséges – életkortól függetlenül! 

Kérjük, hogy a könnyebb beazonosíthatóság érdekében az utolsó mezőben adják meg minden esetben a csoport vezetőjének / foglalójának nevét / iskola vagy egyesület nevét / tábor nevét stb.!

Köszönjük közreműködésüket! 

A bejelentkezéshez szüksége adatok megadásához kattintson IDE!

Megjegyzés: 

Az űrlapon kért adatok megegyeznek a bejelentőlapokkal / vendégkönyvekkel – csak és kizárólag az NTAK bejelentéshez szükséges adatokat tartalmazzák! 

A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) egy új, digitális adatszolgáltatási rendszer, amely lehetővé teszi, hogy valós időben legyen látható az országban található összes szálláshely forgalmi, statisztikai adata: azaz hány felnőtt, hány gyermek érkezett, honnan jöttek, mennyi időt töltöttek el, milyen szolgáltatásokat vettek igénybe és mennyit költöttek a belföldi és külföldi vendégek, stb. – A rendszer naprakészen tartása a szálláshelyek feladata, kötelező jelleggel, kormányrendeletben meghatározottak szerint.

Az NTAK működését a 2018. évi XCVII. törvény a turisztikai térségek fejlesztésének állami feladatairól szóló 2016. évi CLVI. törvény és kapcsolódó törvények módosításáról, a részletszabályokat pedig a turisztikai térségek fejlesztésének állami feladatairól szóló 2016. évi CLVI. törvény végrehajtásáról szóló 235/2019. (X. 15.) Korm. rendelet határozza meg.

Amennyiben többet szeretne tudni az NTAK-ról és az adatszolgáltatásról, látogasson el az információs portáljukra, kattintson IDE!

Ajánlott útmutatás a vendégek számára: 

  • Az üzemeltetés akkor engedélyezett, amennyiben a jogszabályi keretek lehetőséget biztosítanak a működtetésre.
  • Már az utazás előtt tájékozódjunk az adott helyszín látogathatóságáról, ha lehetséges foglaljunk előre időpontot.
  • Éljünk az online előre foglalási és fizetési lehetőséggel és lehetőség szerint válasszuk a készpénzmentes fizetési módot.
  • A helyszínen kövessük figyelemmel a kihelyezett tájékoztatókat és tartsuk be az előírásokat.
  • Tartsuk be a megfelelő, legalább 2 méteres biztonsági távolságot.
  • A recepciónál egy családból, összetartozó vendégek közül csak egyikünk álljon be a sorba.
  • Viseljünk maszkot és kesztyűt a zárt terekben.
  • Rendszeresen használjuk a kihelyezett kézfertőtlenítő szereket.
  • A mosdóknál is tartsuk be a megfelelő biztonsági távolságot.

A Magyar Turisztikai Ügynökség tájékoztatása a jelenlegi szabályozásokról: ITT!